ILDSJELPORTRETT: Leif Johnsen

Å få være med i håndballstyret har gitt meg mulighet til å bli kjent med utrolig mange positive personer, sier avtroppende styremedlem i håndballen Leif Johnsen.

Du har jo vært i Nidelv lenge Leif, hvilke roller har du fylt og hvor mange år har det blitt?

Jeg er jo opprinnelig Nidelvgutt og var selv spiller fra tidlig barneskolen til konfirmasjonsalder. Jeg var vel aldri den flinkeste, men var en veldig ivrig spiller. Begynte som dommer i 15 årsalderen og som trener som 16 åring for 82-årgangen frem til de var konfirmanter. Avslutta trener/lagleder karrieren med 2002 årgangen for et par sesonger siden. I tillegg har det blitt 7år som styremedlem, der jeg har vært innom både materialforvalter, dugnadsansvarlig, styreleder og regionskontakt.

Hvordan ser du på styret og hvordan har styret utviklet seg gjennom din tid?

Styret er et høyst nødvendig organ som må være på plass for å få avdelingen til å fungere. Styret tar seg av de tingene som trengs for å få alt til å fungere og henge sammen på alt fra treningstider, støtteapparat, økonomien, krav fra NHF, at vi har en hall, at lagene fungerer godt internt og at trenere har noen å støtte seg på når de møter utfordringer de ikke klarer å løse på egen hånd. Utviklingen i styret har vært bra de siste årene. Det har blitt mye mer profesjonelt og har klart å tilpasse seg kravene fra regionen og håndballforbundet, men det er altfor lite tid til utensportslig kaffeprat på møtene.

Har du vært med å innføre noe i Nidelv som du er ekstra stolt over?

Jeg var med på å bestemme og bestille skilleveggen i hallen. Den har jo bidratt til en mye bedre treningshverdag for de som deler treningstid, og hallen har fått flere bruksområder. Men jeg er nok mest stolt over å gjeninnføre og arrangere felles reisecup sammen med Linda Lånke. At nesten hele avdelingen drar samlet med buss for å bo sammen en hel helg, gir noe helt spesielt for lag - og klubbfølelsen for både store og små. Når alt kommer til alt, så er det sosiale og samholdet viktigst.

Har du vært i noen krevende situasjoner i forbindelse med styrevervene?

Det mest utfordrende har vært å skaffe personer som er villige til å bruke sin egen fritid til å legge til rette for at klubben skal fungere. Det er ingen som kommer og banker på døra og vil inn i styret og det er jo egentlig litt rart, man skulle jo tro at flere vil at barna skal bedrive idrett og at de ønsker at det skal tilrettelegges best mulig for ungene. For å få til det så må folk engasjere seg slik at jobben med å drive klubb fordeles på mange personer, så det ikke blir mye jobb på enkeltpersoner.

Noe du vil si til kommende styremedlemmer eller de som tenker på å kanskje ta på seg et verv?

Prøv det! Det tar bare så mye tid som du selv velger å legge i det, pluss at du får muligheten til å påvirke nærklubben fra innsiden. For meg som person så har medlemskapet i styret gitt meg muligheten til å bli kjent med utrolig mange positive personer, samtidig som jeg har fått muligheten til å påvirke mange håndballspillere til å ha det artig. Artig er bra!

Du er helt sikker på at du gir deg i styret nå?

Jeg tenker at det er bra for styret å styre å stelle uten at jeg blander meg for mye, så det passet bra at alle vervene ble fylt opp denne gangen. Men jeg har jo barn i håndballavdelingen så dere blir ikke kvitt meg så lett.

Håndballavdelingens leder Yngve Sommervoll sier dette om Leif:

Leif har tilført så utrolig mye med sitt alltid positive og sprudlende vesen.

På vegne av Nidelv IL og håndballavdelingen så ønsker jeg å takke for Leif Johnsens mangeårige innsats for håndballavdelingen. Leif har bekledd praktisk talt alle roller i Nidelv IL håndball, samt vært primus motor for nidelvfesten i mange år. Leif er et forbilde på mange måter. Han er initiativrik og kunnskapsrik og flink til å dele sine erfaringer med andre. Ferske styremedlemmer og ledere har hatt god nytte av hans kompetanse. Leif er den du kan stole på at alltid stiller opp når du spør, om det da ikke er han som spør og tar initiativ til å «fikse litt i hallen».

Leif har lagt lista på et bra nivå og vi som har tatt over må videreføre det gode arbeidet han har levert for klubben.

Vi er takknemlig for Leifs innsats og ser frem til å fortsatt møte han i hallen på trening eller kamp med Nidelv.


Bilder: Pål Nøst, Laila Rødder, Annicken Haugen
Tekst: Annicken Haugen

Kontingent 2019

 
Medlemskontingent 2019 Nidelv il
Medlemskontingenten skal nå være sendt ut til alle. Håper du betaler din kontingent så snart som mulig slik at vi kan opprettholde et godt tilbud for barn og unge i vårt nærmiljø. På forhånd takk !
Ubetalt beløp: 69000
Ubetalt antall: 220
Betalt beløp: 184050
Betalt antall: 512
 

SMS "Grasrotandel 947307576" til 2020


©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift